Poniedziałek
Śniadanie:
Kaszka kukurydziana, szynka wp., pieczywo pytlowe; dla dzieci na diecie bezglutenowej kukurydziane lub ryżowe, ogórek, masło roślinne, herbatka owocowa
Obiad:
Zupa grochóweczka,Polędwiczki drobiowe w śmietanie, ziemniaki ,warzywka gotowane na parze, kompot wiśniowy
Podwieczorek:
owoc, ser żółty, pomidor, masło, pieczywo pszenne z makiem
Wtorek
Śniadanie:
Kawa inka ,kiełbasa żywiecka , masło , pieczywo żytnie, dla dzieci na diecie kawa na hydrolizacie owsianym i pieczywo bezglutenowe ,papryka
Obiad:
Zupa koperkowa, Strogonof , ryż, colesław, kompot jabłkowy
Podwieczorek:
Kisiel, twarożek z koperkiem i rzodkiewką, masło, pieczywo graham
Środa
Śniadanie:
Kaszka manna, pierś pieczona (wyrób własny), sałata, masło , pieczywo razowe , herbata z cytrynką
Obiad:
Zupa barszcz czerwony, Makaron z serem i owocami, marchewka gotowana, kompot truskawkowy
Podwieczorek:
Owoc , pasztet (wyrób własny), pieczywo pszenne, dla dzieci na diecie ryżowe lub kukurydz., ogórek
masło.
Czwartek
Śniadanie:
Mleko, jajo gotowane, szczypiorek, masło, pieczywo bułeczka /dla dzieci na diecie b/glutenowe
Obiad:
Zupa kalafiorowa, Kotlecik schabowy, ziemniaki, surówka z selera z rodzynkami , kompot z rabarbaru
Podwieczorek:
Warzywa do chrupania, chałka z masłem i miodem
Piątek
Śniadanie:
Makaron na mleku, polędwiczka –wędlina, masło, pieczywo graham /dla dzieci na diecie pieczywo b/glutenowe, pomidor, herbata wiśniowa
Obiad:
Zupa barszczyk biały, Pulpecik z dorsza w sosie zielonym 😉 ziemniaki, surówka z kiszonych ogórków i jabłek, kompot aronia
Podwieczorek:
Owoc ,kanapki z warzywami lub dżemem masło, pieczywo razowe dla dzieci na diecie b/g .